• Hľadať
  • DJAY OnAIr
  • Košík
  • Prihlásiť
  • Počet hodnotení: 20
     
    TOP DJ : 17
     
Dajte vedieť aj kamarátom
SouTHboy (SK)
Deep House / Tech House / Hip Hop / Ghetto Funk
  • O mne: Po desiatich rokoch, strávených na scéne v úlohe dídžeja, producenta a promotéra už možno SouTHboya nepochybne považovať za jej neoddeliteľnú súčasť. Už predtým, než sa vo veku 14 rokov po prvý krát postavil za mixpult vypĺňala hudba podstatnú časť jeho voľného času, ktorý trávil hrou na husle v ľudovom súbore a teoretickou prípravou pod vedením vynikajúceho hudobného pedagóga PhDr. Rolanda Fislu.
    Po absolvovaní prvých opatrných krokov v kluboch v domácom Trenčíne a Banskej Bystrici, kde vtedy študoval, bol prvým významným úspechom jeho krátky pobyt v Anglicku. Náhoda ho zaviala do prímorského Southportu, dejiska svetoznámeho festivalu Southport Weekender – asi najznámejšieho festivalu venovaného soul music na Ostrovoch. Tu sa napojil na miestnu Soulfelt crew, spolu s ktorou absolvoval niekoľko vystúpení. Práve počas tohto pobytu v centre zrodu toho, čomu sa v Anglicku hovorí „Northern Soul“ si naplno uvedomil, že hudba by nemala byť limitovaná už aj tak dosť vágnymi hranicami jednotlivých žánrov, ale byť jednoducho posudzovaná globálne a bez predsudkov s jednoduchým nahliadaním – páči alebo nepáči. Aj preto sa len nerád žánrovo vymedzuje.
    Po návrate na Slovensko pokračoval v budovaní svojho renomé vystúpeniami po celej republike a organizovaním a spoluorganizovaním výnimočných eventov, z ktorých najradšej spomína na legendárne letné open-air žúry Scandalous na terase trenčianskeho cocktail baru alebo Weekender v Krankenhause alebo pamätnú Session v púchovskej Terase a Shake. Tieto úspechy a aktivity mu priniesli aj čestné miesto medzi členmi bookingu housemusic.sk. V posledných rokoch pôsobí v Bratislave, kde už niekoľko rokov organizuje v Radosti rezidentnú akciu Headroom, niekoľkokrát úspešne predviedol svoje umenie aj v Holandsku, kde je súčasťou bookingu Deejays Voor Groen.
    Produkcii vlastnej hudby sa venuje už od raných pokusov niekedy v roku 1999. Na svoj prvý release sa však cítil dostatočne vyspelý až v roku 2010, kedy mu vyšlo debutové EP „Peaks & Valleys“ na netlabeli Melodica. Odvtedy už na jeho konte pribudlo niekoľko ďalších trackov a remixov a ďalšie autorské EP „People“ na Soluble, „Danse Macabre“ na Seta label a ďalšie pribúdajú.